Ettet vaan menisi liian kauas


Menisit opiskelupaikkakunnallasi rauhanyhdistyksen järjestämiin nuorteniltoihin. Saisit lisää (uskovaisia) kavereita ja sisältöä elämään, etkä vaan joutuisi liian kauas jumalan valtakunnasta."

"Ala kuuntelemaan netistä siionin lauluja. Tai vaikka pookista seuroja. Valitse vaikkapa sinua eniten kiinnostava aihe, esim. seurustelu uskovaisena. Kuuntele oikein ajatuksella, niin ehkäpä sielä joku "leivänmurunen" tarttuisi mukaan ja estäisi sinua menemästä liian kauas."
"Näytät paljon nätimmältä ilman meikkiä! Me kaikki olemme jumalan luomia ja raamatussa sanotaan, ettei ihminen saa mennä jumalan luomistöitä parantelemaan. Älä enää jatka itsesi ehostamista, opettele uusia ehostustyylejä tai osta lisää ehostusvälineitä, ettet vaan menisi liian kauas."

"Voi, taasko sinä olet värjännyt hiukset! Ja vielä noin mustaksi.. älä enää värjää hiuksia, ettet vaan joudu vielä kauemmas."

"Kerran elämä päättyy meillä kaikilla. Tiedät, että lopusssa on vain kaksi joukkoa. Tiedät, kumpaan joukkoon kuulut, jos valitset tuon tien.
Tiedäthän sinä, mikä olisi jumalan tahto sinua kohtaan? Mieti tarkkaan näitä perimmäisiäkin asioita, ettet vaan menisi liian kauas."

"Ettet menisi liian kauas, niin pidä yhteyttä uskovaisiin."
"Älä enää kuuntele maailmallista musiikkia. Jos sille antaa pikkusormen, se usein vie koko käden.
Kuuntele sen sijaan vaikka klassista musiikkia ja srk:n julkaisemaa musiikia, ettet vaan menisi liian kauas."
"Sillä jos sinä joudut liian kauas jumalan valtakunnasta, niin sieltä ei niin vain palatakaan takaisin.
Se ei ole enää ihmisen käsissä, vaan yksin jumala voi herättää tunnon ja antaa palaamisen armon.”

Määrittääkö "syntieni" lukumäärä sen, kuinka lähellä tai kaukana olen jumalan valtakunnasta? 
Vai määrittääkö sen syntieni pahuus? Voiko syntien pahuutta edes mitata ja vertailla?
Määrittääkö sen omatuntoni/synnintuntoni paatuminen?
Kyllä, olen matkalla kauemmas. Kauemmas vanhoillislestadiolaisuudesta, mutta en koe olevani yhtään lähempänä tai kauempana jumalasta nyt, kuin ennenkään. En edes tiedä, uskonko jumalaan.
Aika näyttää.Kommentit